Barnets første skoledag: hvordan forbereder man sig

Dit barn er endelig blevet gammelt nok til at skulle starte i skole. Mon der er blevet snakket om andet hele sommeren? Det bliver en enorm oplevelse og omvæltning for din lille guldklump. Hvordan forbereder du og dit barn sig bedst muligt til denne store dag. Læs med her og find huskelisten til hvad du ikke må glemme.

Forældrenes forberedelse er essentiel for barnet 

Når dit barn starter i skole, kan der opstå en hel masse nervøsitet. Men undersøgelser viser faktisk, at det er grundet forældres reaktion og snak med barnet inden, der skaber denne nervøsitet. Sæt forventningerne ned og lad barnet nå at komme i skole nogle uger, inden i begynder med en masse legeaftaler. 

Det kan være rigtigt nyt for forældre at give slip på opdragelsen og lade den gå til lærere. Ofte kan forældrene også være bange for, barnet skulle gå igennem noget de gjorde i skolen. Når barnet så kommer hjem fra skole, bliver barnet krydsforhørt, om dagen har været god. Hvilket ender ud i, barnet ikke har lyst til at fortælle. Start med at fortælle om jeres egen dag og vent på barnet selv vil fortælle. 

Husk disse ting inden dit barn starter i skole

Først og fremmest er det vigtigste for barnet, at de får sig en skoletaske. Men hvordan finder man lige den rette, så det ikke senere i livet, er gået ud over deres ryg. På helm.nu kan i finde en skoletaskeguide, som kan hjælpe jer med at finde det rigtige skoletaskematch. 

Herefter skal i huske penalhus, blyanter, lineal, viskelæder, lommeregner og hvad der ellers hører med. Det kan i få hjælp til i en butik som bogogide, hvor de har allerede har hjulpet mange forældre med børn.

Madpakken er utrolig vigtig for barnet. En madpakke der skiller sig ud, kan være med til mobning. Snart med at snakke med barnet, som barnets ønsker og husk at fortæl, hvordan de skal stå ved sig selv. Undgå makrel og leverpostej, da det kan lugte. Husk en madkasse, som kan opdeles i rum, så frugt og brød ikke blandes sammen. 

Husk derudover det rigtige tøj til vejret og kig vejrudsigten igennem, inden du sender dit barn i skole. 

Eftermiddagen efter første skoledag

Første skoledag vil nok være ret kort, så brug resten af dagen, hvor i kun er sammen med jeres barn. Husk igen at lade barnet fortælle og ikke spørge for meget ind. Der vil være kommet en hel masse informationer til jeres barn: nye regler, nye voksne og nye kammerater. Det kan være meget at tage ind, så sørg for i laver noget sjovt. 

Belønninger giver mod

Der findes mange måder at opdrage sit barn på. En måde i kan gøre, når jeres barn har haft en lang dag med udfordringer, eller svære opgaver, er at hjælpe dem. I skal ikke lave det for dem, sidde ved dem og være støttende. Giv dem eventuelt belønninger når de gør noget godt, så de får lyst til at gøre det igen. 

I kan finde inspiration til, hvad disse belønninger kunne være på Forbruger Test, hvor de tester produkter og servicer. Der kan i også finde inspiration til køkkenredskaber gode til at lave børnevenligt bad, som en multifunktionelt airfryer. 

Vi håber, dette har kunne hjælpe dig med forberedelsen til dit barns første skoledag. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *