Egenskaber du bør tilegne dig som iværksætter

Som iværksætter har du fingeren med i mange ting og mange forskellige hatte på. Det betyder også, at du skal kunne håndtere mange ting på en gang, men du skal også have en lang række egenskaber. Du behøver ikke at være ekspert på det hele, men du skal vide lidt om det hele. Gør du ikke det, kan du for eksempel hurtigt miste grebet om økonomien i din virksomhed, og det går jo ikke. Her på siden går vi lidt mere i dybden med nogle af de ting, som du bør kunne, når du springer ud som iværksætter.

Du skal kunne det basale inden for økonomi

Særligt når du starter ud som iværksætter, vil der med al sandsynlighed ikke være penge til en bogholder, hvor du skal kunne bogføre selv. Det gælder for eksempel om at finde ud af, hvordan du laver din selvangivelse, hvordan du indberetter moms osv. Brug et par timer på at sætte dig ind i dit regnskabsprogram og se, om der ikke er nogle smarte ting, der kan automatisere dine processer, så kan bruge tiden på at skaffe omsætning. En smart funktion kunne for eksempel være et plugin til dit CMS-system, der automatisk bogfører dine ordre, hvis du driver en webshop.

Du skal kende til verden på internettet og de sociale medier

For stort set alle typer af virksomheder i dag, fungerer internettet og de sociale medier som trækplaster for nye kunder. For at kunne navigere i denne verden og drage fordel af den, er du nødt til at kende lidt til den. Er du i en forholdsvist ung alder, vil du sandsynligvis allerede gøre det. Gør du ikke, findes der et hav af godt indhold derude, som kan hjælpe dig med forstå, hvad der tricker folk de forskellige steder. Hvordan skriver man for eksempel til folk på de sociale medier. Det og meget andet, kan du blive meget klogere på i nogle af disse e-bøger. Evaluer her efter og test de forskellige platforme og find ud af, hvad der virker for dig.

Evnen til at gøre en god handel

Det særligt mange unge iværksættere og handelsfolk er, er evnen til at lave en god handel. Ved at lave en god handel med en leverandør, kan du spare mange penge på den lange bane, og i sidste ende kan din virksomhed jo kun overleve, hvis der er penge på bundlinjen. Det er kolde facts, og derfor skal du heller ikke være bange for at presse dine leverandører lidt på prisen. Selv en lille besparelse kan blive til meget i længden. I den anden ende af skalaen skal du også passe på med at sælge dine produkter for billigt. Det kan give bagslag på den lange bane.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *