Forbered dig på dit første barselsbesøg

Er din veninde den første heldige i flokken, som skal have barn, så skal du læse med her. I denne artikel kan du nemlig læse et par gode tips til dit første besøg hos den gravide veninde eller søster. Er man ikke selv erfaren i en verden af babyer og graviditet, kan man nemlig let komme på afveje.

Spar på tiden

En af de første ting, du som veninde skal lære at huske på, er at tiden ikke er den samme, som den var før din veninde blev gravid. Særligt når barnet ér født, er der ikke tid til de samme fritidsaktiviteter og lange venindestunder som før.

Det betyder ikke at din veninde eller søster kan lide dig mindre, men blot at der findes nye og vigtigere prioriteter i hendes liv. Dette er et sæt prioriteter, som du uanset hvad ikke vil kunne sætte dig ind i, hvis du ikke selv har børn.

Så lige meget hvor meget du påstår, at du er indforstået med tidsfordelingen, så vil der være tider, hvor du ikke kan forstå, at du ikke kan få lov at sidde 4 – måske 5 timer hos din veninde og drikke kaffe og se serier, imens den lille leger på gulvet. Og det er okay – så længe du holder det i dig selv og holder din besøgstider på maksimum 3 timer – med mindre du har fået andet beordret af den travle mor!

Barselsgave eller ej?

Skal du på besøg hos din højgravide veninde, så kan det være svært at fornemme, om du skal have gaver med hver evig eneste gang eller ej. Og det skal du selvfølgelig ikke.

Det er god kutyme at have en lille ting med til den kommende baby, første gang du besøger din veninde eller søster i hendes svangerskab. Det kunne f.eks. være en gave fra Molly og My, hvor du selv bestemmer om du vil finde en gave til mor eller en gave til den lille ny.

Kommer du jævnligt på visit, så er det dog snarer dårlig stil at blive ved med at komme med små gaver. Husk på at mor også gerne selv vil have lov til at bestemme, hvilket legetøj og mønstret babytøj der kommer indendørs.

Hjælp – jeg ved intet om babyer

Er du på helt bar bund, inden du for første gang skal mærke på den store mave eller måske holde den lille ny, så kan det faktisk være ganske underholdende og lærerigt at gøre lidt forarbejde før din visit.

Du kan derfor med fordel besøge en side som Dansk Fertilitetsklinik, som altså byder på andet end information og prislister over fertilitetsbehandlinger og kunstig befrugtning. Her kan du altså også finde yderst brugbar information om det lille foster, hvad de forskellige graviditets-lingo betyder.

Hvem ved – måske du kan imponere din veninde, så du kan komme i betragtning som bedste tante eller gudmor.

En hjælpende hånd

Selvom du selvfølgelig ikke skal forvandles til en omvandrende tjener, bare fordi din søster får barn og du ikke gør endnu, så må man stadig gerne være høflig. Det betyder blandt andet, at det er god stil altid at spørge kvinden på barsel, om der er noget man kan hjælpe med under ens visit, eller inden man ankommer.

Ofte har man som højgravid eller nybagt mor ikke bare lige mulighed for at drible ned i netto efter en liter mælk, og du kan derfor være sikker på, at der en lille ting der mangler i køleskabet, som du kan være behjælpelig med.

Det er også god træning i at tænke ud over sin egen næse, til når man engang selv skal være forælder. God fornøjelse!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *